Hero image

Functie-uitbreiding bij Xesar. Nu ook met de smartphone.

Presse | 04. July 2024.
Het elektronische sluitsysteem Xesar is gewoon veelzijdig. Met de nieuwe release Xesar 3.2 is het nog veelzijdiger geworden en blijft het even eenvoudig in gebruik. Met de nieuwe Xesar-app is de smartphone nu als extra toegangsmedium geïntegreerd.

"Alle Xesar-deurcomponenten met Bluetooth-functie zijn na een eenvoudig uit te voeren firmware-update klaar voor een smartphone-toepassing", verklaart Helmut Steiner, Senior Product Manager Xesar, de volgende ontwikkelingsfase in de reeds 10-jarige geschiedenis van het elektronische toegangssysteem van EVVA. In slechts enkele woorden vat hij de nieuwe functies van de nieuwe Xesar-app samen: "Gewoon overzichtelijk en intuïtief". 

De smartphone is de sleutel, ook bij Xesar
"De dagen dat u uw sleutel vergat, verloor of ergens anders had liggen, zijn voorbij", aldus Steiner. Want wat tot nu toe alleen met AirKey mogelijk was, is bij Xesar nu ook standaard mogelijk met de nieuwe Xesar-app. Smartphones die compatibel zijn met de intuïtieve app kunnen nu ook worden gebruikt als toegangsmedia in een Xesar-systeem. Daarmee is een fysieke overdracht van een sleutel niet meer nodig en bespaart u tijd en geld. Hij vertelt verder: "De sleutel wordt online verzonden en de smartphone is dus de sleutel. Het is dan niet langer nodig om sleutelhangers of kaarten uit te geven. Hiet is niet nodig om via een codeerstation toegangsmedia te schrijven of ze fysiek te overhandigen – dat bespaart middelen en stroomlijnt processen." De app is te downloaden voor iOS in de Apple Store en voor Android-smartphones in de Google Play Store. 

Overzichtelijke smartphone-app
De Xesar-app heeft een overzichtelijk en intuïtief ontwerp en is altijd klaar voor gebruik. U kunt instellen of alle componenten van een installatie, of alleen die binnen het bereik worden weergegeven. Zodra de app wordt geopend, zoekt deze naar bevoegde componenten binnen BLE-bereik. Deze worden overzichtelijk weergegeven en in de app ontgrendeld. Steiner legt ook de voordelen van deze elektronische sleutelbos uit: "Een smartphone kan als toegangsmedium voor meerdere installaties worden gebruikt. Dit is vooral handig voor onderhoudspersoneel van vastgoedbeheerders." De "sleutelbegraafplaats" is daarmee definitief verleden tijd.

Send a Key 
Dat wordt onder andere mogelijk gemaakt met de functie "Send a Key", waarbij rechten en wijzigingen rechtstreeks vanuit de beheersoftware via sms naar iOS- of Android-smartphones worden verzonden. XMS (Xesar Mobile Service) wordt uitgevoerd in een ISO 27001-gecertificeerd datacenter en zorgt voor een veilige TLS-gecodeerde communicatie tussen smartphone en Xesar-systeem.

Geschikt voor on-premise (ter plaatse/op locatie) en handmatige permanente opening
Andere voordelen van de nieuwe release zijn ook het cloudgebaseerde XMS. Hierdoor kunnen on-premise (ter plaatse/op locatie) installaties profiteren van de voordelen van smartphones. Het Xesar-systeem zelf hoeft niet in de cloud te zijn. En als u de continue opening op elk gewenst moment wilt activeren of deactiveren, kunt u dat doen in het overzichtelijke submenu van de app. "Eenvoudiger kan het niet!", zegt Steiner overtuigd. 

Boek nu partnertrainingen
EVVA-partnerbedrijven die al met Xesar werken en meer willen weten over de nieuwe Xesar-app, hebben nu de mogelijkheid om een Xesar-updatetraining te volgen. U kunt uw Xesar-kennis opfrissen en alles leren over het gebruik van de smartphone. Partners die Xesar nog niet kennen, kunnen bij de EVVA Academy een basistraining over Xesar boeken. Daarbij wordt meteen ook de nieuwe release getraind.

 

EVVA staat al 100 jaar synoniem voor mechanische en elektronische toegangssystemen op technisch topniveau. Wat in 1919 begon met de oprichting van de ‘Erfindungs-Versuchs-Verwertungs-Anstalt’ (EVVA), is tot op de dag van vandaag een centraal bestanddeel gebleven van onze bedrijfsfilosofie: wij doen zelf onderzoek, ontwikkelen zelf en produceren onze innovatieve toegangssystemen ook zelf. EVVA is een familiebedrijf en behoort internationaal tot de meest succesvolle ondernemingen in de branche: er zijn momenteel meer dan 300 patenten aangemeld, we zijn met tien vestigingen aanwezig op tien Europese markten en worden vertegenwoordigd door een netwerk van distributeurs van over de hele wereld.
 

terug

U bereikt ons
Ma - Do: 8:30 - 12:30, 13:00 - 17:00 uur
Vr: 8:30 - 12:30, 13:00 - 16:00 uur


+32 2 383 16 30
of maak gebruik van onze
Terugbelservice
Schrijf ons via het contactformulier of eenvoudig rechtstreeks aan
info(at)evva.be